Dieta met de Txana-vogel

Langzaam kom ik weer terug in het dagelijkse leven nadat ik de afgelopen tien dagen heb doorgebracht in de container van het Rampaya dieta. Dit dieta is bedoeld om te verbinden met de Txana-vogel uit de Amazone, een vogel die alle liederen en geluiden van andere vogels kent en kan imiteren. Deze bijzondere vogel helpt me mijn eigen stem te vinden, opent mijn keel en verbindt me met creativiteit en muzikaliteit. Bij zonsopgang wordt met de snavel van de vogel peper op mijn tong aangebracht, terwijl we de vogel aanroepen in gebed en zang. Het dieta vereist dat we bepaalde richtlijnen volgen, zoals het vermijden van suiker, zout, vlees en intimiteit, om ons ontvankelijker te maken voor de lessen, gegeven onder de bezielde leiding van Txana Huya, prachtige medicijnmannen en -vrouwen van de Huni Kuin-stam uit de Amazone. Deze mensen zijn diep verbonden met de Levenskracht van Moeder Aarde en brengen hun werk met toewijding, dankbaarheid, nederigheid, kracht en vriendelijkheid. Elke dag zongen we samen, vierden we het leven, ontvingen we bloemenbaden en bestudeerden we de Kene, de Heilige geometrie van de Aarde. We werden aangemoedigd om hun liederen te leren en te delen tijdens ceremonies rondom het Heilige Vuur, in verbinding met Jixi bu, de Grote Geest. Het leven in deze gemeenschap was vol muziek en alegría (levensvreugde). Wat me raakte, was het besef dat dit eigenlijk is hoe we zouden moeten leven: dat muziek een integraal onderdeel is van ons dagelijks bestaan, dat we zingen voor de Aarde, voor de Spirits en natuurwezens, dat we schilderen, dansen en creëren. Zoals een Jiboa (slang) weven we het leven en blijven we in beweging. Als je moe bent, dans de Jiboa; als je vastloopt, dans de Jiboa; als je vreugde voelt, dans de Jiboa. De lessen die ik ontving, gingen over het landen in mezelf, over de overgang van innerlijk kind naar vrouw zijn, en over het voelen van mijn baarmoeder bij het eerste licht, waar alle creatie begint. Het medicijnwerk was zo krachtig dat de Jiboa mijn lichaam opende om meer licht vast te houden, waardoor oude patronen aan het licht kwamen.

De Kene hielp deze patronen om te vormen tot Heilige geometrie, die in lijn is met de Kosmos en de Aarde. Wanneer alles weer in de juiste patronen vibreert en uitgelijnd is, kun je werkelijk thuiskomen. Dan is er geen wil of moeten meer nodig, en valt alles in zachtheid op zijn plaats.

Mijn gebed is dat ik deze energie, die ik tijdens deze transmissie heb mogen ontvangen, mag leven. Dat ik muziek en spel kan integreren in het dagelijks leven, dat ware kracht huist in vriendelijkheid en nederigheid. Dat ik de dag mag beginnen met een lied, zoals de vogels dat doen, en dankbaarheid als een groot gebed mag voelen en leven. Het lijkt zo simpel, en als ik naar de Huni Kuin-mensen kijk, dan ís het dat ook. Maar hoe snel verliezen we dit in de hectiek van het alledaagse leven. Wat een schoonheid schuilt er in de aanwezigheid van mensen die nog zo verbonden zijn met dit veld.

In Liefde

Contact

info@shunyata-medicine.nl

06 – 24 90 63 35

Subscribe

* indicates required